COCKTAILRECEPTEN

Speciaal voor u hebben wij een aantal overheerlijke cocktails uitgezocht om te maken. Wij zijn benieuwd wat u hiervan vindt. Laat het ons weten.

 

Aardbeien Scroppino

Verse aardbeien (5 stuks)
Sorbetijs (2 volle scoops)
Vodka (1 deel)
Prosecco (1 deel)

 

Doe alle ingrediënten, verse aardbeien, sorbetijs, vodka en prosecco samen in de blender. Let op dat je niet te veel sorbetijs gebruikt ten opzichte van de vodka en prosecco, want dan wordt de cocktail te dik van structuur. Je kan dit natuurlijk geheel naar eigen smaak afstemmen. Blend alles even goed door elkaar, niet te lang. Een seconde of 8 is prima. Schenk het daarna uit in een mooi champagne glas. Je kan de cocktail ook nog garneren met een aardbei om het helemaal compleet te maken.

Bahama Mama cocktail recept

30 ml rum
15 ml grenadine
30 ml sinaasappelsap
30 ml ananassap
1 kopje gemalen ijs

 

Doe alle ingredienten met wat ijs in een mixer. Mix tot je een slushy samenstelling hebt.
Giet in een hurricane glas en garneer met een stukje sinaasappel of ananas

Caipirinha cocktail recept

 
2 koffielepels bruine suiker
½ limoen, in 2 gesneden
60ml cachaça
ijs
 
Doe de stukjes limoen in een glas. Voeg de suiker toe en roer goed. Vul het glas met ijs, en giet daarover de cachaça.

Apple Amaretto Sour

Amaretto / Amandel likeur (45 ml)
Appelsap, troebel (60 ml)
Citroen (sap van een halve citroen)
Suikersiroop (naar smaak)
Granny appel (garnering)

 

Voor deze cocktail gebruik je een tumbler glas. Begin door het glas te vullen met veel crushed ijs. Pers het sap van een halve citroen in een shaker met ijs. Doe hier met een barmaatje 1,5 deel amaretto, 2 delen appelsap (troebel) en suikersiroop (naar smaak). Shake dit en schenk dit in in het glas. Voor de garnering gebruik je bij deze cocktail appelschijfje(s) op de rand van het glas. Mooist vind ik een subtiel waaiertje in het glas.

Blue Hawaiian

Blue curacao (30 ml)
Rum of kokos rum (30 ml)
Kokosmelk (45 ml)
Verse Ananas (1 schijf + garnering)

 

Als je met verse ananas werkt, maak je deze cocktail met een blender. Snijd de ananas. Gebruik hiervan 1 schijf en snijd deze in kleine stukken voor de blender. Voeg hierna 1 deel kokos rum toe en evenveel blue curacao toe. Voeg ook kokosmelk toe en eventueel een eetlepel room of gecondenseerde melk. Voor dat je gaat blenden doe je ook crushed of geschaafd ijs in de blender zodat je cocktail lekker koud blijft. Na het blenden schenk je de groen / blauwe cocktail uit in een hurricane glas met ijs. Garneren met ananas en een Hawaiiaans bloemetje. Opdienen met een grote glimlach.